Am inceput constructia unui kit de PzIII integral din rasina. Stiu ca aici e vorba de avioane, dar o sa-mi scuzati faptul ca am revenit pe pamint :-)
De fapt il construiesc la rugamintea unui prieten care doreste sa vada cum se lucreaza cu kiturile rasinoase, deoarece modul de montare si solutiile uneori difera fata de un kit clasic din plastic. Si oricum eram dupa o diorama complexa si doream ceva simplu si fara mari studii.
Am curatat sasiul si turela de partile pe unde au fost turnate cu ajutorul unei lame zimtate de la Airwaves, montata intr-un miner clasic de lame de bisturiu. Iata o poza unde am pus si o bricheta si o moneda de 10 bani pentru a observa marimea.
Dupa despartirea pieselor mici de ramele lor, am lipit cam tot ce era in afara de senile, pe care le voi vopsi separat si le voi monta ultima data.
De asemena la lipirea cu CA, trebuie sa cunosti timpul de raspuns al adezivului, in care el fixeaza si dupa care nu mai poti pozitiona piesa. Recomand testari inainte, pentru a afla timpul dar si o mare grija la pozitionarea pieselor sa nu trebuiasca sa fie mutate mult timp dupa ce au fost aplicate.
Am lipit teava, piesele din PE si accesorii de pe aparatorile senilelor. Kitul a necesitat finisari la portiunile taiate cu lama, dar fara probleme, ele se pot face usor cu smirghel si pila fina.
Intre timp am vopsit portiunea dintre senile cu Afrika Tan Gelb WEM, la fel si interiorul rolelor mici, si bandoul de cauciuc de la role cu negru. In final toate vor primi tratamente cu mizerii si prafuri pentru a arata cit mai realist, atita cit permite scara.
Si in finalul episodului va prezint o poza "la rece" pentru a vedea alura semeata a micului razboinic.
In curind vopsirea integrala si montarea rolelor.
Am vopsit sasiul si turela cu vopseaua WEM.
Dupa ce se usuca voi continua cu pigmenti la senile si alte spalari si filtre la restul tancului.
Am executat spalari cu solutii foarte diluate de benzina usoara cu Umbra arsa, dupa uscare am dat un strat de Future si am spalat cu benzina usoara cu Sienna arsa. Dupa un strat de lac mat am facut un drybrushing pe muchii cu vopseaua de baza usor deschisa la culoare prin amestecarea cu putina vopsea ulei alba.
Apoi am finalizat vopsirea metalizata a tevii mitralierei, care a fost pusa din ac subtire de seringa si uneltele de pe sasiu. Galetii de rezerva au fost vopsiti separat si lipiti in locurile lor asa cum aratau instructiunile.
Senilele, lipite la locul lor au primit si ele aceleasi tratamente cu spalari ca si restul tancului. Pe banda propriu-zisa am dar cu pigment maro si l-am fixat cu benzina usoara.
Dupa un filtru general, suflat cu aerograful cu o solutie de Future amestecat cu putin Buff Tamiya am pus pigmenti pe rolele de retur si pe galetii principali.
Dupa uscare aveam senzatia ca e prea rosiatic si am mai executat un filtru, cu aerograful cu solutie de benzina usoara+ocru ulei pentru o usoara ingalbenire. Cam asta a fost totul, am finalizat, nu inainte de a mai face un usor drubrush pe muchii.
Per total a fost un kit frumusel si cochet, si cu ajutorul fratilor experimentati in astfel de animale am invatat si citeva tehnici specifice blindatelor.Ce e important de retinut la un astfel de kit integral din rasina este sa avem grija la indepartarea pieselor de rasina de partile ramase in urma turnarii si sa lipim cu grija cu superglue, adezivul CA. Pozitionare exacta si paza de inhalarea vaporilor de CA.
O constructie frumoasa, instructiva si un rezultat multumitor care va merge la Dan, propritarul de drept al machetei.
Multumesc pentru atentie si spor,
Bill :-)